Ruokasooda ja pesusooda

2,10 € 1,84 €
Varastossa
SKU
01069

Ruokasooda (natriumbikarbonaatti, NaHCO3) on siivouksen superaine – näissä sitä kannattaa hyödyntää!
Ruokasooda poistaa hajut, valkaisee pyykin ja irrottaa rasvatahrat.
Ruokasooda kuuluu innokkaiden leipureiden vakiovarusteisiin, mutta tiesitkö, että soodaa voi hyödyntää myös siivouksessa ja kauneudenhoidossa? Näiden vinkkien avulla onnistut.
Nyt tämä leivonnastakin tuttu aine on saatavilla kätevästi annosteltavassa ja riittoisassa 790g sirotepakkauksessa. Voit valita myös kätevän täyttöpakkauksen, 510g, joka on muovipussiin pakattu. Nyt myös 25 kg:n suursäkki saatavilla.

Nord Clean -pesusooda on hajuton ja taloudellinen pesuaine, joka sopii erityisesti pinttyneen lian poistoon. Koostumukseltaan pulverimainen pesusooda sopii käytettäväksi maalattaville pinnoille, kivilattioiden, portaiden ja kylpyhuoneiden puhdistukseen, astioiden pesu ja pohjaan palaneen ruuan poistamiseen kattilasta sekä kylpytynnyrin puhdistukseen.
Veden pehmennys. Ei sisällä myrkyllisiä aineita. Ei jätä hajua tai makua pestyihin pintoihin. Purkissa mukana mitta. pH 7-8.
Pakkauskoko 500 g. Huom. pesusoodan alv on 24%. Kyseessä on eri kemikaali kuin ruokasooda (natriumbikarbonaatti), joka on vähemmän emäksinen sukulaiskemikaali.Pesusooda käy monipuolisesti kodin puhdistukseen. Se poistaa tehokkaasti rasvaa ja sopii siten erinomaisesti rasvanpoistoaineeksi. Se puhdistaa putket ja viemärit sekä lavuaarit. Kokeile sitä myös uuninpesuun, keittotasoille ja grillille. Remonttia tekevä puhdistaa maalattavat pinnat tai esimerkiksi käsiteltävän terassin pesusoodan ja veden liuoksella ennen pintakäsittelyä.

1. Ruokasooda poistaa hajut matoista ja patjoista
Poista epämiellyttävät hajut matoista ja patjoista ruokasoodan avulla. Imuroi pinnat ylimääräisestä irtoliasta ennen soodakäsittelyä. Sängyssä sattuneet vahingot taas kannattaa pyyhkiä ensin kostutetulla mikrokuitupyyhkeellä. Levitä soodaa koko matolle tai puhdistettavalle alueelle tasaisesti ja anna sen vaikuttaa vähintään 45 minuuttia. Imuroi sitten matto puhtaaksi. Kokeile ruokasoodaa myös kenkiin hienhajua poistamaan.
2. Irrota rasvatahrat ruokasoodan avulla
Tuore rasvatahra saa kyytiä, kun liotat tahriintunutta tekstiiliä lämpimässä vedessä, johon on liotettu ruokasoodaa. Käsittelyn tarkoituksena on estää rasvaa imeytymästä syvälle sisälle vaatteen kuituihin. Mitä tuoreempi tahra on kyseessä, sen paremmin soodakäsittely toimii. Jos tarha on aivan tuore, sitä voi painella varovasti esimerkiksi talouspaperilla, joka imee enimmän rasvan. Älä hankaa, ettei tahra leviä tai painu syvemmälle tekstiilin kuituihin. Liotusaika vaihtelee tekstiilistä ja tahrasta riippuen. Lyhimmillään pari tuntia voi riittää, mutta mikäli vaate kestää pitkän liotuksen, voit jättää sen soodaseokseen jopa yön yli. Huuhtele lopuksi hyvin ja viimeistele normaalilla pesulla.
3. Ruokasooda valkaisee pyykin
Ruokasooda on oiva apu pyykin valkaisussa, joskaan sen teho ei yllä kloorin tasolle. Ruokasooda on kuitenkin ympäristöystävällinen vaihtoehto, joten sitä kannattaa ainakin kokeilla. 1–3 ruokalusikallista ruokasoodaa annostellaan pesuainelokeroon tai pesupalloon. Soodaa voidaan käyttää myös samanaikaisesti pesuaineen kanssa. Pyykki pestään tekstiilin ohjeiden mukaisesti.
4. Raikasta pesukone soodalla
Ruokasoodaa annostellaan koneen pesuainelokeroon tai suoraan pesurumpuun veteen sekoitettuna. Sopiva määrä riippuu hajun määrästä ja koneen koosta, mutta kannattaa kokeilla esimerkiksi samaa määrää soodaa kuin käyttäisit pesuainetta puolitäyteen pyykkikoneelliseen. Käynnistä annostuksen jälkeen 60 tai 90 asteen pesuohjelma ja anna sen käydä loppuun saakka. Ennen kuin kokeilet soodapuhdistusta tarkista sen soveltuvuus pesukoneen käyttöohjeista. Yleensä sen käyttämiselle ei ole mitään estettä.
5. Ruokasooda avaa tukkeutuneen viemärin
Ruokasoodasta ja etikasta valmistettu seos antaa kyytiä viemärin tukoksille. Keino ei luultavasti nujerra pahoja tukoksia, vaan täysumpeutuneen viemärin kohdalla kannattaa turvautua järeämpiin keinoihin. Viemärin avaus tehdään kaatamalla ensin yksi desilitra soodaa viemäriin ja perään kaksi desiä sitruunahappoa. Kun sooda sekoittuu etikan kanssa, syntyy vaahtoa, joka poistaa viemäriputkesta pienet tukokset ja avaa viemärin. Voit lisätä määriä, jos ohjeannostus tuntuu vähäiseltä. Anna aineen vaikuttaa viemärissä esimerkiksi vartin ajan ja laske lopuksi perään reilusti kuumaa vettä.
6. Pinttyneet kahvi- ja teetahrat saavat soodalla kyytiä
Tee soodasta ja vedestä kiinteä tahna, jolla hankaat pinttyneitä kuppeja. Sama käsittely sopii myös tahriintuneen tiskialtaan puhdistamiseen. Soodatahna käy lisäksi uunin ja hellan puhdistamiseen. Jätä tahna tarvittaessa vaikuttamaan tunnin ajaksi ja hankaa sitten sienen avulla pinnat puhtaiksi. Lika irtoaa mikroaaltouunista, kun keität siinä kupillisen vettä,  jossa on ruokasoodaa. Pyyhi uunin seinämät puhtaiksi.
7. Kokeile soodaa hiustenhoidossa
Sooda korvaa hätätilanteessa kuivashampoon. Levitä soodaa hiusten juuriin, hankaa ja anna vaikuttaa minuutin ajan. Harjaa sitten hiukset puhtaiksi. Soodasta on myös apua, kun hiukset ovat syväpuhdistuksen tarpeessa. Lisää teelusikallinen soodaa normaalin shampoon joukkoon ja pese normaalisti. Sooda irrottaa hiuksia latistavat tuotejämät ja tekee näin hiuksista taas kuohkeat.
8. Soodasta saa oivan kuorinta-aineen iholle
Sekoita yksi osa vettä kolmeen osaan soodaa ja levitä ja pyöritä tahnaa sitten ihollasi. Saat silkinpehmeän vartalon, jolle kelpaa levittää kosteusvoidetta. Saat huomata, miten paljon paremmin voide imeytyy pehmeään ihoon. Moni vannoo soodan nimeen myös kutinan hoidossa. Soodaa voi sekoittaa esimerkiksi perusvoiteen joukkoon ja levittää seoksen sitten iholle. Jos ajatus soodavoiteesta ei miellytä, kutinaa voi lievittää myös veden ja soodan seoksella. Levitä seos iholle, anna vaikuttaa hetki ja huuhtele sitten pois. Saman tempun sanotaan myös auttavan karvojen ajelun jälkeiseen ihoärsytykseen.

Write Your Own Review
Arvostele tuote:Ruokasooda ja pesusooda
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: