Sitruunahappo 480g/750g/8kg

Asiakashinta 3,90 € 3,42 € Hinta 9,69 €
Varastossa
SKU
M10660

Ekologinen ja luonnollinen sitruunahappojauhe sopii puhdistusaineeksi kaikille kodinkoneille. Sopii pyykinpesukoneen, astianpesukoneen sekä pienkodinkoneiden, kuten vedenkeittimen, kahvinkeittimen sekä silitysraudan perusteelliseen puhdistukseen. Pakattu todella kätevään sirotintölkissä, josta annostelu on helppoa ja jauhe säilyy kosteudelta suojassa.
Sitruunahappo puhdistusaineena: Veteen liuotettuna sitruunahaposta saa happaman liuoksen, joka soveltuu mm. kivi-, posliini- ja kaakelipintojen pesuun ja puhdistukseen, erityisesti kalkkeutumien poistoon. Pesun jälkeen vain huuhtelu vedellä. Pesuliuos ei hankaa tai syövytä pintaa.
Selvitä kuitenkin pinnan haponkestävyys aina ennen käsittelyä, sillä esimerkiksi terrazzo, emaloidut sekä anonisoidut ja muut herkät materiaalit eivät kestä käsittelyä sitruunahapolla.
Kätevässä annostelupurkissa. Riittoisa iso pakkauskoko kätevässä sirotintölkissä 750g.
Saatavana nyt myös 480g:n täyttöpussissa ja riittoisassa 8kg:n sangossa.
Valitse haluamasi pakkauskoko. Muista käyttää myös suojakäsineitä!

Puhdista pyykinpesukone, astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin, käytä myös tahrojen- ja ruosteenpoistoon, sekä kaakeleiden pesuun. Muistathan sitruunahapon käytön myös marjojen ja hedelmien säilönnässä. 

Pyykinpesukone: Sitruunahappo raikastaa tunkkaiselta haisevan pyykinpesukoneen sekä poistaa koneesta kalkkijäämät. Annostele 100g (1,3dl) sitruunahappoa pesuainelokerikkoon. Pese kone tyhjänä ilman esipesua +90-95ºc pesuohjelmalla. Pese kone vielä uudestaan +60-65ºc pesuohjelmalla ja jauhemaisella Bio Luvililla Professionalilla (ei sisällä zeoliittia!), jotta irronnut sakka lähtee pois koneesta.

Astianpesukone: Sitruunahappo poistaa astianpesukoneeseen kertyneen kalkin. Kun kalkki saadaan pois, pesukone pesee astiat paremmin. Annostele 30g (2rkl) lokerikkoon ja käytä tyhjänä +60-65ºc pesuohjelmalla. Pysäytä pesukone ennen kuivausvaihetta, jos se vain on mahdollista. Kuivaus voi nimittäin kiinnittää koneesta irronneen sakan uudestaan sen pinnoille. Pese kone vielä tyhjänä uudelleen pesuaineen kanssa.

Kahvinkeitin: Kahvinkeittimeen kertyy ajan kuluessa kalkkisaostumaa, jonka vuoksi keitin ei enää toimi niin tehokkaasti kuin sen pitäisi. Kalkkinen kahvinkeitin kuluttaa myös enemmän sähköä. Liota 25g (vajaa 2rkl) sitruunahappoa puoleen litraan kylmää vettä ja kaada liuos vesisäiliöön. Käynnistä keitin ja anna valua noin puolet. Sammuta keitin jä jätä vaikuttamaan puolen tunnin ajaksi. Keitä loppuun. Keitä lopuksi kahvinkeittimellä vähintään kaksi täyttä pannullista puhdasta vettä, jotta keittimeen ei jää sitruunahappojäämiä.

Vedenkeitin: Kuten kahvinkeittimeen, myös vedenkeittimeen kertyy ajan kuluessa kalkkia. Sitruunahappo poistaa keittimestä saostumat. Lisää vedenkeittimeen noin puoli litraa vettä ja kiehauta.  Sekoita kuuman veden joukkoon noin 25g (vajaa 2 rkl)  sitruunahappoa. Seisota liuosta keittimessä 15 minuuttia. Kaada sen jälkeen vesi pois. Keitä lopuksi vedenkeittimellä 2–3 pannullista puhdasta vettä, jotta keittimeen ei jää sitruunahappojäämiä.

Tahranpoisto: Sitruunahapolla voi poistaa vaatteista esimerkiksi hedelmä-, ruoste- tai teetahroja. Sekoita 3 teelusikallista  sitruunahappoa 2,5 desilitraan haaleaa vettä. Kaada tahran päälle ja anna vaikuttaa hetken ajan. Pese vaate normaaliin tapaan. Huom! Kokeile liuoksen soveltuvuutta vaatteelle ensin huomaamattomassa kohdassa. Kaikille tekstiileille se ei välttämättä sovi.

Ruosteenpoisto: Sitruunahappo poistaa ruostetta esineistä.
Sekoita keskenään noin puoli desilitraa sitruunahappoa ja puoli litraa vettä. Liota ruosteista esinettä liuoksessa tai levitä liuosta ruosteiselle pinnalle. Huuhtele esine huolellisesti lopuksi vedellä ja anna sen kuivua kunnolla.

Kaakeleiden pesu: Kalkkia kertyy myös kylpyhuoneen kaakeileihin, joista sen saa pois sitruunahapolla.
Sekoita 25g (vajaa 2rkl) sitruunahappoa puoleen litraan haaleaa vettä. Kaada seos suihkepulloon. Suihkuta liosta kaakeleille, anna vaikuttaa hetken ajan ja huuhtele lopuksi vedellä.

Käytetään myös happamuuden säätöaineena (E330) marja- ja hedelmäsäilykkeissä.

Write Your Own Review
Arvostele tuote:Sitruunahappo 480g/750g/8kg
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: