Clax Activ 42C1

235,60 € 190,00 €
Varastossa
SKU
7522351

Clax Activ conc on erityisesti ammattimaiseen tekstiilienpesuun kehitetty valkaisuaine. Tuotetta käytetään huuhtelun yhteydessä 40-–60°C lämpötiloissa.
Sitä voidaan käyttää lähes kaikentyyppisten valkoisten tekstiilien kanssa.
Clax Activ conc on tehokas keskilämpötilan valkaisumenetelmä, joka perustuu isosyanuraattiin, emässuoloihin sekä valkaisua stabiloiviin aineisiin. Valkaisevaa
hypokloriittia muodostuu, kun isosyanuraatti liukenee veteen. Emässuolot vähentävät mahdollisia kloorista aiheutuvia hajuhaittoja.
Tuotetta voidaan käyttää valkoisille tekstiileille. Sitä ei tule käyttää värillisten tekstiilien, paitsi klooria kestävien leikkaussalitekstiilien, valkaisuun.
Hyvän valkaisutehon aikaansaamiseksi mahdollisimman vähin kuituvaurioin, valkaisulämpötilan tulee olla 40–-60°C ja liuoksen pH:n yli 10. Liukenematon isosyanuraatti saattaa aiheuttaa tekstiilien reikiintymistä, joten on huolehdittava siitä, että Clax Activ conc liukenee hyvin.
Pakkaus: 10 kg:n sanko.

Clax Activ conc myös desinfioi tekstiilin, mikäli lämpötila, pH-olosuhteet ja kontaktiaika ovat oikeat. Huom! Tämäntyyppistä valkaisumenetelmää ei tule käyttää tekstiileille, joissa on klooriheksidiinijäämiä. Klooripitoisen valkaisun käyttöä tulee välttää myös entsyymipitoisten pesuaineiden kanssa, koska kloori eliminoi entsyymien tehon.
Käyttöohje:
Annostelumäärä säädetään tekstiililajitelman mukaan.
Annostelusuositus: 9 g/kg kuivaa tekstiiliä lämpötilan ollessa 22–-28°C
3,5–6 g/kg kuivaa tekstiiliä lämpötilan ollessa 50–-60°C
Käytössä huomioitavia asioita:
Hyvän valkaisutehon saavuttamiseksi lämpötilan tulee olla 40–-60°C (alle 40°C isosyanuraatin hajoaminen on liian hidasta).
Tässä lämpötilassa pH:n tulee olla yli 10.
Huom. pH:n laskiessa alle 9,5:n kloorin aktiivisuus kasvaa, koska liuoksessa muodostuu enemmän hypokloriittista happoa. Tämä on huomattavasti voimakkaampaa kuin hypokloriitti ja lisää kuituvaurioita.
Tämän vuoksi pesuliuoksen pH:n kontrollointi on tärkeää.
pH:n ollessa korkeampi kloorin aktiivisuus alenee ja tällöin voidaan käyttää korkeampaa lämpötilaa. Kun pH on n. 10,5, valkaisu voidaan tehdä 50–-55°C lämpötilassa.
Hypokloriitti reagoi klooriheksidiinin kanssa aiheuttaen ruskeita tahroja, joita on lähes mahdotonta poistaa.
Kloorijäämien neutralointi on varmistettava valkaisun jälkeen huuhteluvaiheessa (Clax Cid, ks. oma tuotelehti).
Riittämätön neutralointi aiheuttaa tekstiilien kellastumista ja lisää kuitujen vaurioitumista kuivausvaiheessa.
Liukenematon isosyanuraatti voi aiheuttaa tekstiilien reikiintymistä.
Älä käytä Clax Activ concia nailonmateriaaleille (polyamidi; esim. HTN -kuramatot). Yleensä Clax Activ conc annostellaan huuhteluun, mutta jossain tilanteissa myös pääpesuun.

Write Your Own Review
Arvostele tuote:Clax Activ 42C1
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä: